Waar overnachten in Bangkok?

Aangezien Bangkok niet één centrum heeft, is deze vraag iets lastiger te beantwoorden dan in bijvoorbeeld de meeste Europese steden die wel een duidelijk centrum kennen. Als je puur vanuit handigheid kijkt dan zouden wij altijd voor een hotel of appartement kiezen dat vlak bij een metrostation (MTR) of een skytrainstation (BTS) gelegen is. De grootte van Bangkok zorgt voor vrij grote onderlinge afstanden tussen interessante wijken en bezienswaardigheden dat een goede ligging bij het openbaar vervoer vaak bovenaan het verlanglijstje staat. Wijken en buurten als Siam Square, Sukhumvit en Silom komen dan al snel in beeld. Dat zijn plekken waar wij zouden gaan zoeken als we een hotel in Bangkok nodig hebben.
De Chinese wijk Chinatown is vrij gunstig gelegen. Aan de oostkant heb je de metro en het belangrijkste treinstation van Bangkok. Daarnaast kun je de rivier gemakkelijk te voet bereiken vanuit Chinatown, waardoor je zo met de veerboten naar andere delen van de stad kunt gaan. Ook de belangrijke bezienswaardigheden uit de oude stad zoals het Grand Palace, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha en Wat Pho zijn van hieruit goed wandelend te bereiken.

Backpackers strijken vooral neer in Banglamphu. Dit district biedt een groot scala aan goedkope bars en restaurants. Banglamphu mag als het meest levendige toeristische stukje van Bangkok gezien worden. Vanuit Don Mueang International Airport (de luchthaven van low budget airlines) kun je vrij gemakkelijk per bus in Banglamphu komen. Vanuit Suvarnabhumi International Airport, waar je landt als je met bijvoorbeeld KLM, Emirates of andere grote luchtvaartmaatschappijen vliegt, is Banglamphu iets lastiger te bereiken. Je kunt dan de taxi pakken of eerst met de Airport Rail Link naar eindstation Phaya Thai reizen om de laatste kilometers met taxi of tuktuk af te leggen. Iedereen kent Khao San Road, de straat die het hart van de wijk is. Vanuit Banglamphu kun je veel belangrijke tempels en andere bezienswaardigheden te voet bezoeken. Als je er eenmaal bent dan zit je hier eigenlijk prima. Luxe hotels zul je hier echter weinig aantreffen. Dat is wel iets om rekening mee te houden als dat hetgeen is wat je zoekt.

Ga je vooral om te winkelen en wil je ook centraal zitten? Dan is het Pathum Wan district vaak ene ideale plek voor je. Hier zit onder andere het Siam Square waar je op beide skytrainlijnen kunt stappen. Dit is voor het openbaar vervoer de meest handige plek van de stad. Siam Square wordt dan vaak ook wel als het centrale punt van Bangkok gezien. Verwacht hier geen groot plein, maar een knooppunt waar vooral enkele grote winkelcentra omheen gesitueerd zijn. Voor wie vooral in restaurants wil eten en in moderne winkels wil winkelen, is dit een perfecte plek in Bangkok. Ook de net ten noorden van Pathum Wan gelegen wijk Ratchathewi is een heerlijke uitvalsbasis. Hier krijg je iets meer mee van het ‘echte Bangkok’ waarbij de winkels en eettentjes vooral op straat en in steegjes te vinden zijn. Je kunt hier in het hoogste gebouw van Thailand overnachten: Baiyoke Tower 2.

Waar overnachten in Bangkok?

Het Sathorn (of Sathon’) district is waar je veel duurdere luxe hotels aantreft waar je je helemaal in de watten kunt laten leggen. De reden voor de aanwezigheid van deze hotels is dat Sathorn vooral een zakendistrict is. Dat betekent veel hoogbouw en drukke straten. Het winkelen, eten en drinken is hier meer in de zijstraten te vinden waaronder het beroemde (of beruchte) Patpong gebied. De straat Silom loopt dwars door Sathorn. Vaak wordt dit gebied ook gewoon als Silom aangeduid. Van hieruit kun je met zowel de metro als de skytrain andere plekken in Bangkok bezoeken. Te voet is de afstand vaak net wat te ver. Gelukkig is het openbaar vervoer in Bangkok efficiënt en goedkoop.

Een locatie waar de laatste tijd redelijk wat nieuwe hotels geopend worden is de westelijke oever van de Mae Nam Chao Phraya. Deze rivier begrenst het oude Bangkok en het nieuwe Bangkok. Jarenlang was het vooral het de stad ten oosten van de rivier die zich ontwikkelde, maar de afgelopen jaren zie je dat het stadsdeel Thonburi waar districten zoals Thonburi, Khlong San en Bankok Noi toe behoren zich ook steeds meer aan het ontwikkelen zijn. Je ziet vooral direct aan de westelijke oever van de rivier mooie luxe hotels verschijnen. Aan de ene kant zit je hier relatief rustig terwijl je ook weer zo in de drukte staat als je dat wilt. De hotels hebben veerboten die hun gasten van de ene naar de andere oever brengen. Als je aan de westelijke kant van de Chao Phraya wilt verblijven is de nabijheid van een veerboot wel een vereiste. Het gebied zelf heeft te weinig te bieden en de boot is eigenlijk de enige goede manier om de rest van Bangkok te ontdekken.

hostel in Bangkok

Betaal niet teveel voor je hotel

Wie slim is die gaat natuurlijk op zoek naar de laagste prijs om te overnachten in Bangkok. Wat natuurlijk van invloed is, is waar en wanneer dat je je stedentrip naar Bangkok maakt. Wat niet iedereen weet is dat er voor dezelfde hotelkamer of appartement op dezelfde reisdata soms flinke prijsverschillen voor kunnen komen. Soms scheelt het slechts enkele euro’s, maar soms kan het verschil oplopen tot meer dan vijftig procent! Dat komt door de verschillende prijsafspraken en voorwaardes die de tussenpartijen zoals Booking, Amoma of Expedia bij de accommodaties hebben. Zelf vergelijken is bijna geen doen, want dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Wij gebruiken zelf altijd Trivago om de goedkoopste kamers in Bangkok te vinden. Deze populaire hotelsite vergelijkt voor jouw reisdata alle prijzen van hotels, appartementen en hostels met elkaar en laat je vervolgens zien waar je het goedkoopste kunt boeken. Handiger kan het toch niet?

Bekijk de laagste prijzen voor hotels, appartementen en hostels in Bangkok via trivago.nl